Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения, впечатления, наблюдения за 147/156/GT относно обяви в сайтове.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
    Ебати и ламята....аз тоя разход съм го правил с осмак....на бмв и додж......
    Мхм... и аз си мислех, че колегите преувеличават като четох мненията им преди, но вече нямам съмнения
    М3-ката ми даваше 2-3 литра надолу, хем е същия обем, а 100 коня повече. Но там поддръжката не само по двигателя е брутална

Също да отбележа за дилемата между 2.4жтд и 2.5 бусо в 156... много по-лесно ще се намери запазен екзепляр с арезето от колкото дизела. Нормално бензиновите лами да не ги карат толкова колкото печките... това ще се отрази също и в бъдеще по поддръжката на автомобила. По груби сметки не мисля, че разликата ще е повече от 1000лв на година между двете модификации, това разбира се без горивото

---------- Post added at 20:00 ---------- Previous post was at 19:56 ----------

Първоначално публикувано от sollider Покажи съобщение
    Ако имах парички и реален избор между двете, щях да скоча на бензина. Но не на разни спаркове и ЖТС-и, а на 6-така. Разходът не ме плаши, а да слагаш газ на такава кола е подигравка...
    Зависи колко караш... ако правиш по 300км на месец нормално да не те плаши разхода, но аз правя по 1500-2000 средно и това е 250-300лв разлика на месец само в горивото, което за мен е доста, затова се замислям за други алтернативи (газ) колкото и да е тъпо...
    Now: 156 2.5 V6 24V
    Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

• Нищо тъпо няма в газта, ако е монтирана и настроена правилно...
      156 2.0TS

Comment

• Обикновено който има пари да си позволи колата, но не за да бъде краля на деня, пък после да се чуди как ще ѝ плаща прищевките, би трябвало да има и пари за бензин. Страшно смешно ми е докато чакам на бензиностанцията да видя някой "тежкар" да спре скъпата си кола до колонката с газта. Не се заяждам и съжалявам, ако постовете ми обиждат някого, просто изразявам мнение.
        Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
        GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

• Първоначално публикувано от sollider Покажи съобщение
          Обикновено който има пари да си позволи колата, но не за да бъде краля на деня, пък после да се чуди как ще ѝ плаща прищевките, би трябвало да има и пари за бензин. Страшно смешно ми е докато чакам на бензиностанцията да видя някой "тежкар" да спре скъпата си кола до колонката с газта. Не се заяждам и съжалявам, ако постовете ми обиждат някого, просто изразявам мнение.
          Интересно ми е какво е тъпото да сложиш газ в тая убита 156-ца.
          Да беше чисто нова и да струваше 6 цифрена сума разбирам. Ма тук говорим за трошляк, който е към края на жизнения цикъл, най-вероятно тукашния купувач или ползвател в момента е последния преди колата да отиде в Надин и накрая да е тъпо да и сложиш газ. Все едно някакво чудо - Алфа с 2.5 литров двигател. Уау. Харчещ повече от М5 и вървящ по-малко от чипнат дизеляк. Уау, още веднъж.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Колегата каза - скъпа кола. А не говори, за 156
            Да забавно е, да видя Мерцедес МЛ, на газовата колонка. И 'гъзето' да гледа, като напикано мушкато, дали някой няма да го познае.

Comment

• Първоначално публикувано от Ghostface86 Покажи съобщение
              Колегата каза - скъпа кола. А не говори, за 156
              Да забавно е, да видя Мерцедес МЛ, на газовата колонка. И 'гъзето' да гледа, като напикано мушкато, дали някой няма да го познае.
              Аз лично чуждо мнение не плащам.
              А и ако можех щях да си купя чисто нов Мерцедес за 100к+ лв. на заводски метан (примерно) и въобще няма да ми дреме кой, къде и как бил ме гледал, че си зареждам метанче на новия ми автомобил.
              Виж, ако този, който гледам да не ме види, ми е дал парите да си купя автомобил, който той е искал, ама аз съм си купил друг, може и да се притеснявам да не ме види. Но пък със сигурност ще си купя автомобила, който той е искал. Щом ми е дал той парите ще му се доверя с удоволствие.
              Last edited by BO; d.m.y г., 10:45.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Казах никой да не се засяга, това си е мое мнение. И BO, доста се обясняваш като за човек, който твърди, че му е през еди си кое кой как го гледал къде зарежда. И принципно не би трябвало чипнатия дизеляк да върви повече от V6-цата, ако тя си вади конете и е в топ състояние. Ако си се качвал само на изтормозени коли и не си могъл да видиш и един читав екземпляр, това не е проблем на Алфата, а лично твой. Из темите си ми помагал доста с мненията, които даваш, но тук се излагаш като разсъждаваш като всеки втори хлапак, що така?
                Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
                GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

• Първоначално публикувано от sollider Покажи съобщение
                  Казах никой да не се засяга, това си е мое мнение. И BO, доста се обясняваш като за човек, който твърди, че му е през еди си кое кой как го гледал къде зарежда. И принципно не би трябвало чипнатия дизеляк да върви повече от V6-цата, ако тя си вади конете и е в топ състояние. Ако си се качвал само на изтормозени коли и не си могъл да видиш и един читав екземпляр, това не е проблем на Алфата, а лично твой. Из темите си ми помагал доста с мненията, които даваш, но тук се излагаш като разсъждаваш като всеки втори хлапак, що така?
                  Да не вникваме в това кой в какво се е возил.
                  Аз не разбрах на тоя дръгел с какво ще му се подиграеш като му сложиш газ?
                  Както казах не стига, че върви убито спрямо харченето, пък и да е грехота човек да му сложи газ. Баси, все едно някоя истинска ГТА или Ферари ще караш, която ще чакаш да стане с нумизматична стойност.
                  A20DTH ЖТД ама не баш

Comment

• Аз познавам няколко човека, които не слагат газ заради това, че ги е страх, заради това, че подобна система им е непозната или поради това, че жените им ги е страх.

Тези хора поне си казват истината вместо да вадят от 9 кладенеца вода и да дават глупави аргументи.

Като оставим настрана бедните алфисти и ламбовците, да се замислим върху това, че съществуват и много прилични автомобили от среден клас, които си излизат от завода с bi-fuel горивна система. Такъв един производител е компанията Volvo. Те ли са най-тъпите, аджеба?

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Аз пък не харесвам газ, просто не ми харесва, газ е равносилно на постоянни проблеми с горивната система, всеки сложил газ се сблъсква периодично с тях.
                      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                        Аз пък не харесвам газ, просто не ми харесва, газ е равносилно на постоянни проблеми с горивната система, всеки сложил газ се сблъсква периодично с тях.
                        Това много силно зависи от уредбата и поради това, не следва да се приема, като правило.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                          Това много силно зависи от уредбата и поради това, не следва да се приема, като правило.
                          Аз не познавам някой, който да е сложил газ и да е забравил след това, по скоро е изключение да няма проблем.

Comment

Аз не познавам някой, който да е сложил газ и да е забравил след това, по скоро е изключение да няма проблем.
                            Трябва да се запознаеш с мен.

За близо 6 г. и към 50 К пробег съм сменил 2 филтъра за 12 лв (двата), купил съм си кабел за газовото ECU за 27 лв. и съм отделил няколко часа за да си настроя уредбата прецизно.

Паричният израз на мероприятието е около 2500, след приспадане на разходите по закупуването, монтажа и подръжката на системата.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                              Трябва да се запознаеш с мен.

За близо 6 г. и към 50 К пробег съм сменил 2 филтъра за 12 лв (двата), купил съм си кабел за газовото ECU за 27 лв. и съм отделил няколко часа за да си настроя уредбата прецизно.

Паричният израз на мероприятието е около 2500, след приспадане на разходите по закупуването, монтажа и подръжката на системата.
                              Е знаеш, че и на мен Майбаха ми е с газ, щото така го купих, онзи дето ти го дадох за сватбата, ама ме дразни, става му нещо, после сам се оправя.

Comment

Е знаеш, че и на мен Майбаха ми е с газ, щото така го купих, онзи дето ти го дадох за сватбата, ама ме дразни, става му нещо, после сам се оправя.
                                Е - тук говорим за алфи на газ.
                                Булката, като видя да спирам на газ колонката, добре че съм 95 кг. чисто злато, иначе щеше да побегне

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X